Combi Veiligheidsadviseur ADN-RID (VA-adn-rid)

Aanmelden

Elk bedrijf dat gevaarlijke stoffen laadt, vervoert en/of lost, is verplicht over een veiligheidsadviseur te beschikken. Dit kan een medewerker binnen het eigen bedrijf zijn, maar mag ook een externe veiligheidsadviseur zijn. De belangrijkste taken van de veiligheidsadviseur zijn: Onder verantwoordelijkheid van de bedrijfsleiding ervoor zorgdragen dat het laden, vervoeren en/of lossen van gevaarlijke stoffen gemakkelijker en onder optimale veiligheidsvoorwaarden kan plaatsvinden. Het opmaken van een ongevalsrapport bij ongevallen. Het jaarlijks opstellen van een verslag over de vervoersactiviteiten met gevaarlijke stoffen.

1. Voor wie is het bedoeld?

Elk bedrijf dat gevaarlijke stoffen laadt, vervoert en/of lost, is verplicht over een veiligheidsadviseur te beschikken. Dit kan een medewerker binnen het eigen bedrijf zijn, maar mag ook een externe veiligheidsadviseur zijn. De belangrijkste taken van de veiligheidsadviseur zijn:

  • Onder verantwoordelijkheid van de bedrijfsleiding ervoor zorgdragen dat het laden, vervoeren en/of lossen van gevaarlijke stoffen gemakkelijker en onder optimale veiligheidsvoorwaarden kan plaatsvinden.
  • Het opmaken van een ongevallenrapport bij ongevallen.
  • Het jaarlijks opstellen van een verslag over de vervoersactiviteiten met gevaarlijke stoffen.

2. Inhoud.

Deze cursus is een combi van veiligheidsadviseur ADN en RID. De inhoud van de cursus kunt u vinden bij de aparte cursussen. 

3. Duur van de cursus.

De cursusduur is 5 dagen, verspreid over 4 opeenvolgende weken, exclusief het examen.

4. Gewenste vooropleiding.

Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk, maar wel wenselijk. Bij geen of geringe affiniteit met het transport van gevaarlijke stoffen bevelen wij sterk aan eerst kennis van het ADN en /of RID op te doen voor aan deze cursus te beginnen. Deelnemers aan deze cursus dienen bij voorkeur aan de volgende eisen te voldoen: Beschikken over minimaal MBO -denkniveau; Ervaring hebben met het laden, vervoeren en/of lossen van (gevaarlijke) stoffen; De bereidheid hebben om zich in wetteksten te verdiepen. Het is niet noodzakelijk om in het bezit te zijn van een ADN-vakbekwaamheidscertificaat voor schippers, al kan de iermee opgedane kennis zeer goed van pas komen tijdens deze opleiding.

5. Waar en wanneer?

De cursuslocatie is 't Raedthuis, Kerkplein 3, 4209 AC te Schelluinen. De lestijden zijn van 8.30 tot circa 16.30 uur. De eerstkomende cursusdata vindt u onderaan deze pagina.

Deze cursus kan ook in company gegeven worden. Data en tijdstippen worden dan in overleg met betrokkenen vastgesteld, alsmede de duur van de cursus.             Informeer naar de mogelijkheden. Bel: 0183 - 627 820 of e-mail naar: info@oosteromopleidingen.nl

6. Examen en certificaat.

Deze cursus wordt afgesloten met twee officiële examen. Uitleg over de examens kunt u vinden bij de aparte cursussen op onze site.

7. Cursuskosten.

De cursusprijs bedraagt € 1907. Oosterom Opleidingen hanteert een all-in prijs. In deze prijs zijn inbegrepen alle cursusdocumentatie (inclusief de officiële VBG/ ADN en VSG/RID boeken), het examengeld en volledige catering: lunches, koffie, thee en frisdranken. De cursusprijs is exclusief BTW en eventuele subsidieregelingen. Voor actuele cursusprijzen zie onze prijslijst.

8. Annuleringsvoorwaarden.

Oosterom Opleidingen hanteert de volgende annuleringsvoorwaarden voor haar cursussen:

  • Meer dan 4 weken vóór aanvang: geen kosten of volledige restitutie.
  • Meer dan 1 week vóór aanvang: € 37,50 administratiekosten.
  • Minder dan 1 week vóór aanvang: geen restitutie.
  • Reeds aangevraagde examens bij een examenbureau kunnen nooit kosteloos geannuleerd worden! In vrijwel de meeste gevallen kan er wel een plaatsvervanger deelnemen zonder bijkomende kosten, behalve de nieuwe examenkosten voor de plaatsvervanger.
  • annulering dient altijd schrifelijk gedaan te worden.

9. Leveringsvoorwaarden. Op al onze cursussen zijn de leveringsvoorwaarden van Oosterom Opleidingen van toepassing. Ze zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland te Hilversum onder nummer 871. U kunt hier ook onze leveringsvoorwaarden bekijken. 

Cursus data

Deze cursus wordt op de volgende data geven.

Code Data Locatie Aanmelden
VA-ADN-RID18 2, 9, 16, 25 en 26 september 2024 Schelluinen aanmelden
VA-ADN-RID19 14, 21, 28 nov., 4 en 6 december 2024 Schelluinen aanmelden